«

»

Έρχεται στην πόλη μας η Αρετή Κετιμέ και ο Παντελής Θαλασσινός

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, εμφανίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου (η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών), στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε μία μοναδική συναυλία , με εκλεκτούς καλεσμένους τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ.

Πρόκειται για τους «ΤΑΚΙΜ», οι οποίοι θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα, που φέρνει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας κοντά στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο ήχος τους αναβιώνει τους ήχους των παλιών πόλεων, όπως η Σμύρνη , τα Ιωάννινα , η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.

Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ παρουσιάζουν μια εξαιρετική δουλειά επί σκηνής και ταξιδεύουν το κοινό μέσα στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από την παράδοσή μας, δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο των ΤΑΚΙΜ, αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.