«

»

Η Νεκταρία Ζαγοριανάκου- Μακρυδήμα παρουσιάσε το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Μετάξι».(Φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία η γιατρός και συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοριανάκου- Μακρυδήμα,παρουσίασε το καινούριο της βιβλίο, δηλαδή το τρίτο της ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Μετάξι» την Δευτέρα 11 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ολοι μαζί για την Πάτρα» και προσωπική φίλη της λογοτέχνιδας Βίβιαν Σαμούρη, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος και ο ηθοποιός Γιάννης Τσάκωνας με ανάγνωση αποσπασμάτων και η Βασιλική Μαρκοπούλου που έπαιξε σαντούρι.

 

Η συγγραφέας είναι Σπαρτιάτισσα με σπουδές στη Ρώμη, αλλά σήμερα ζει στα Γιάννενα με την οικογένειά της όπου και εργάζεται ως γιατρός κυτταρολόγος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πριν από το «Μετάξι» είχε κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματα «Τα θεριά της Μεσογείου» (εκδόσεις Ωκεανίδα, 2014) και «Ο μεγάλος σοφός» (εκδόσεις Ωκεανίδα, 2015). Στο «Βυζαντινό» της Πάτρας παρουσιάζει βιβλίο της για δεύτερη φορά. Για το «Μετάξι» προηγήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στον «Ιανό» της Αθήνας πριν λίγες μέρες.

Η Νεκταρία Ζαγοριανάκου καλεί τους αναγνώστες να ξετυλίξουν το ταραχώδες μεταξωτό νήμα ζωής του Αρσένιου, ενός κορυφαίου μεταξουργού με αφετηρία τη Μικρά Ασία και στάσεις στις πόλεις του μεταξιού Λυών και Αλεξάνδρεια. Η τέχνη του αλλά και ο έρωτας, η παιδική φιλία, η αναζήτηση της μητρικής αγκαλιάς, η νοσταλγία της πατρίδας και ο πόλεμος ρυθμίζουν την πορεία της ζωής του. Μότο του; «Η ομορφιά θα μας σώσει».

Ακολούθησε κοκτέιλ στη διπλανή αίθουσα όπου η συγγραφέας δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1632124320248861.1073745050.526305587497412&type=1&l=99a61905b2