«

»

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα

Η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός) θα είναι ένα από τα πρόσωπα του φετινού πρωταθλήματος στην Πάτρα, αφού θέλει μέσα από την εμφάνιση της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα να δείξει τις διαθέσεις της ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στην Πάτρα θα επιδιώξει την πρώτη κούρσα της καριέρας της στα 400 μ. κάτω από τα 51.00. Η έμπειρη αθλήτρια διανύσει πολύ καλή σεζόν, την οποία και θέλει να κορυφώσει με εντυπωσιακό τρόπο στο Βερολίνο. Η Μπελιμπασάκη, πριν μία εβδομάδα, πάλι στην Πάτρα σημείωσε 51.14.

Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει ακόμη η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), που την περασμένη εβδομάδα σημείωσε 53.12, έκανε ατομικό ρεκόρ και έπιασε το όριο για το Βερολίνο, αλλά και η Άννα Βασιλείου (ΓΕΗ), που έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 53.65. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Ελπίδας Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας).

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, εκτός από τα 400 μ. θα πάρει θέση εκκίνησης και στα 200 μ., εκεί όπου θα είναι για να τρέξει και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), η οποία έχει φετινό 23.24, ενώ έχει εντυπωσιάσει με το 11.27 στα 100 μ., που της έδωσε την πρόκριση για το Βερολίνο. Η Σπανουδάκη αναμένεται να είναι το φαβορί στην κούρσα της μιας ανάσας, όπου θα τρέξουν ακόμη οι Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος), Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαΐδαρίου) και Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας).

Σε τροχιά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βρίσκεται η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος), που στην Πάτρα θα κάνει έναν από τους τελευταίους της αγώνας πριν το κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Η πρωταθλήτρια μας έχει πετύχει φέτος 4,72 μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έδειξε πως είναι σε θέση να επιστρέψει και πάλι στις διακρίσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει ακόμη η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που έχει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και η έμπειρη και πα΄ντα υπολογίσιμη Στέλλα Λεδάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).

Διαβάστε αναλυτικά :

https://sportin.gr/article/panellinio-protathlima-stivoy-stin-patra-dynates-mahes-stis-gynaikes