«

»

Μεγάλο Ποντιακό γλέντι θα στηθεί στην Πλαζ την Κυριακή το βράδυ

Ένα Ποντιακό Γλέντι θα στηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 στην Πλαζ της Πάτρας στις 21.00 το βράδυ. Ο Δήμος Πατρέων και το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου διοργανώνουν την εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Εκ/κών Δράσεων του Δήμου στην Πλαζ. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Η Κρεμαστή» και έχει τίτλο: «Η Ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα».

Ο Σύλλογος «Παναγία η Κρεμαστή» είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτιστικός σύλλογος στον Εύοσμο, συμπληρώνοντας 38 χρόνια ζωής και δράσης. Έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο του την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του, δηλαδή τη διατήρηση, συνέχιση και ανάδειξη της λαογραφίας, του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
α) Παρουσίαση Ποντιακών Χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου συνοδεία ποντιακής λύρας και νταουλιού.

β) Ποντιακό γλέντι με τους Θωμά Μπαϊραχτάρη στη λύρα, Κώστα Σαβιολάκη στο τραγούδι, Τριαντάφυλλο Ευθυμιάδη στα πλήκτρα, Σοφία Χινιτίδου στο νταούλι.

Συνδιοργάνωση:
Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών
Πολιτιστικός & Μικρασιατικός Σύλλογος Γηροκομείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας
Φάρος Ποντίων Πατρών.

Ήδη οι σχετικές αφίσες της εκδήλωσης έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Πάτρας.