«

»

Εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμόρφωσης Του Κυρίου στην Πόλη των Πατρών – φωτος

Με κέντρο τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών,εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμόρφωσης Του Κυρίου στην Πόλη των Πατρών.

Την Κυριακή το απόγευμα 5 Αυγούστου 2018 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Μετα το πέρας της Ιερής Ακολουθίας, τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιότατος παρακολούθησε το πρόγραμμα και επαίνεσε τα χορευτικά για την συμμετοχή τους και τον ζήλο τους σε αυτή την προσπάθεια της διαφύλαξης της ελληνορθόδοξης παράδοσή μας.

Την Δευτέρα το πρωί 6 Αυγούστου 2018, μεγαλοπρεπώς και με την συμμετοχή πολλών πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τους εξωτερικούς χώρους καθώς και τους δρόμους πέριξ του Ναού τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλαύκου Πατρών υπό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.
Την Δευτέρα το απόγευμα 6 Αυγούστου 2018 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε ο Εσπερινός και η Ιερά παράκληση μετά θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ. Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτανεία της ιερής Εικόνας στους δρόμους της Ενορίας, με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου Πατρέων και ενοριτών ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές,όπου κρατούσαν την Ιερή εικόνα.
Πλήθος προσκυνητών συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί χριστιανοί περίμεναν με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας την διέλευση της ιεράς πομπής. Σε κεντρικό σημείο της ενορίας αναπέμφθηκε δέηση.
Μετα το πέρας της Ιερής ακολουθίας, τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού χόρεψαν παραδοσιακους χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.
Κατα την Διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ναού κ. Ανδρέας Γαλάνης και κ. Ανδρέας Γάτσος.
Αξιοσημείωτη η προσεύλευση εκατοντάδων πιστών κατα την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών καθώς και στο προσκύνημα της Ιερής Εικόνας οπου διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες με εκατοντάδες πιστούς να κατακλύζουν τους δρόμους της ενορίας.

Δείτε εδώ :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1903650929693918.1073742796.172423749483320&type=1&l=3fc7831c11