«

»

Γιορτές με μουσικές παραστάσεις στο θέατρο act

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα αποχαιρετά το 2018 και καλωσορίζει το νέο έτος 2019 με δυο (2) μουσικές παραστάσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Tο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα θα παιχτεί το έργο «Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα», μια παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια που έχει αγαπηθεί από το μεγάλο και μικρό κοινό της πόλης. Οι «Χαρταετοί» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα θα κάνουν μια μικρή περιοδεία κατά τη διάρκεια των γιορτών (Ναύπακτος 23/12 και Ιωάννινα 29-30/12) και θα ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο τους με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου στις 17.30.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 20.00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο act την εξαιρετική βιολονίστα και συνθέτρια Τάνια Σικελιανού σε ένα κονσέρτο με τίτλο «Μουσικές του κόσμου για σόλο βιολί». Μια γιορτινή επιλογή που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς φίλους της μουσικής

«Μουσικές του κόσμου για σόλο βιολί» – Τάνια Σικελιανού

Θα ακουστούν διάφορες συνθέσεις από διάφορα μέρη της γης. Μερικοί από τους συνθέτες εν ζωή έχουν αφιερώσει τα έργα τους στην Τάνια Σικελιανού.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την Tocatta and Fugue in D minor, διασκευή για σόλο βιολί από τον Stuart Carlson, μέχρι τον συνθέτη John Psathas.

Θα ακουστούν οι συνθέτες:

J.S.Bach

Reza Mortazavi

Nίκος Αθανασάκης

Βασιλική Φιλιππαίου

A.C.Ribeiro

Σωτήρης Δεσπότης

Παναγιώτης Δημόπουλος

Α.Piazolla

Idin Samimi Mofakham

John Psathas

Miroslav Miletic

I.Albeniz

Είσοδος: 8€

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610272037 – 6936122263.

«Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα»

Μία παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια

Σάββατο 22 και Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 17.30

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 17.30

Το θέατρο act και η επαγγελματική θεατρική ομάδα Κάνθαρος παρουσιάζουν τη παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους «Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Πρόκειται για τη νέα δουλειά των δημιουργών του έργου «Το Κορίτσι Που Επιμένει» που παίζεται για δεύτερη σεζόν στην Αθήνα.

Οι «Δυο Χαρταετοί στη Νύχτα» είναι μία ολοκαίνουργια μουσική παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικών κρουστών και σωματικού θεάτρου με πολλές εναλλαγές ρόλων, καθώς και τεχνικές μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, με ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς και ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα. Το παραμύθι αντλεί την έμπνευσή του από την Ελληνική Μυθολογία. Μιλάει για τη δημιουργία δύο γνωστών αστερισμών, της Μεγάλης Άρκτου και της Μικρής Άρκτου.

Διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, τη δύναμη της οικογενειακής αγάπης παρά τις αντιξοότητες και την αξία των δεσμών ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, όποια μορφή κι αν έχει και όποιες δυσκολίες και αν συναντά, μια οικογένεια.

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Άλκηστις Πολυχρόνη

Σωματικά Κρουστά: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη

Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κωσταντής Μιζάρας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαλάντης Κωσταλάρ

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν και τραγουδούν: Χριστίνα Κουταλιάγκα, Νικόλας Τσίχλας, Βιβή Φωτοπούλου, Τάσος Χρυσόπουλος.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος: 8 ευρώ (ενήλικες), 6 ευρώ (παιδιά)

Περισσότερες πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037-6936122263.