«

»

Ποιος είναι ο Νίκος Τερζής που υπογράφει την νέα δισκογραφική δουλειά του Σπύρου Πανταζόπουλου ?( Spiros Pantazopoulos k Nikos Terzis )

Βιογραφικό
ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ (Composer – Music Producer – Arranger)

Σε ηλικία 19 χρονών ανακαλύπτει και δημιουργεί ως συνθέτης-παραγωγός-ενορχηστρωτής τον απόλυτο ποπ-σταρ Σάκη Ρουβά . Με το πρώτο τους single κερδίζει το 1ο βραβείο σύνθεσης στο μοναδικό Ελληνικό διαγωνισμό τραγουδιού ( φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ) .

Από το 1991 μέχρι σήμερα, γεμίζει με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους την Ελληνική αγορά (πάνω από 500 τραγούδια) και συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα όπως: Σάκης Ρουβάς – Άννα Βίσση – Ρίτα Σακελαρίου – Πασχάλης Τερζής – Γλυκερία – Γιάννης Κότσιρας – Δήμητρα Γαλάνη – Μπαμπής Στόκας (Πυξ-Λαξ) – Ελένη Πέτα – Δημήτρης Μπάσης – Καίτη Γαρμπή – Ειρήνη Μερκούρη– Κώστας Καραφωτης – Λευτέρης Πανταζης – και πολλοί άλλοι.

Ανακαλύπτει και επιβάλει τη νέα μουσική folk άποψη με τον Γιώργο Μαζωνάκη,
Και επιτυχαίνει μαζί του, με 2 albums 11 top singles.

Ανακαλύπτει άγνωστους καλλιτέχνες και τους καθιερώνει με τεράστια επιτυχία στα Top No1 με το 1ο τους single (Στο πρώτο χτύπημα < Ελινα Κωνσταντοπούλου > –
Μου λείπεις – < Γιώργος Μαζωνακης > – Πες το με 1 φιλί < Καίτη Γαρμπή > κλπ )

Καθιερώνει τα Remixes στη Ελλάδα περνώντας την ελληνική μουσική μέσα από τα night-clubs .

Το 2001 το τραγούδι «μου λείπεις» με τον Γιώργο Μαζωνακη με την ιδία ακριβώς παραγωγή του 1995 και στη ελληνική γλώσσα ,γίνεται τεράστια επιτυχία στην Ιταλία και κυκλοφορεί σε single και σε πολλές συλλογές .

Την ίδια χρονιά υπογράφει το διαφημιστικό tv-spot opel Italia για 2 χρόνια .
Ανακαλύπτει την απόλυτη ποπ-σταρ Έλενα Παπαρίζου και τη φέρνει στην Ελλάδα από τη Σουηδία. Tην ίδια χρονιά με το “DIE FOR YOU” εκπροσωπούν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision και κερδίζουν τη καλύτερη θέση της Ελλάδας μέχρι τότε 3η θέση . το “DIE FOR YOU” γίνεται 3πλα πλατινένιο σε ΕΛΛΑΔΑ και ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ κα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες , και στη Ρωσία ο philip kirkorov αφιερώνει ένα ολόκληρο album με remixes του “DIE FOR YOU” .

Το 2004 με τον ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ και το τραγούδι “shake it” επαναλαμβάνει το top-5 της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision 2004 με την 3η θέση ανάμεσα από 36 χώρες και δημιουργεί το no1 dance-hit του καλοκαιριού .
To “DIE FOR YOU” και το “SHAKE IT” είναι τα μοναδικά τραγούδια που έστειλε η Ελληνική συμμετοχή και ψηφίστηκαν από όλες τις χώρες
Και το “SHAKE IT” έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που έχει πάρει ποτέ Ελληνική συμμετοχή .
To “DIE FOR YOU” βρίσκεται στο συλλεκτικό CD της EBU με τα καλύτερα τραγούδια των 50 χρόνων της Eurovision .

Το τραγούδι του “Ti Zitas” (Nour El Chams) βρίσκεται στο soundtrack της ταινίας SPY-GAME (Starring Robert Redford, Brad Pitt, Todd Boyce )

Επίσης δημιουργεί Soundtracks for tv-series στην Ελλάδα, καθώς και πολλά Dance hit με ψευδώνυμα που για λόγους marketing δε πρέπει να αναφερθούν!